Alla inlägg under augusti 2007

Av Birgitta Johansson - 13 augusti 2007 22:46

Att åka ut i skogen o träna bruksarbete, är nåt jag verkligen tycker är härligt.


Idag har vi varit o tränat spår. Fia lade spår både till Fajta o Nano o det gick som på räls. När jag spårar med Fajta får jag ha alerta ben o det är jättebra.  När jag ser på lopp som Per filmat, ser det ut som jag springer i ultrarapid. (men jag springer sakta bara för att Nano ska hinna med mig)


Det blev litet bråttom på slutet idag, för jag var förståss absolut tvungen att hinna hem o se 24 näst sista delen.


Imorgon 0 träning.


Hej igen-vi hörs.







Av Birgitta Johansson - 12 augusti 2007 18:45

Just hemkommen från agilitytävling i E-tuna.


I hoppklassen fick vi 10 fel o en 15:e plats. Nano rev ett hinder o slank ur slalomet 2 portar innan slutet. Fråga mig inte varför, men det var väldigt många hundar som gick ur slalomet just där. Annars flöt loppet på mycket bra.

I agilityn slog vi till med en diskning... Å före den hade vi 5 fem=kontaktfel, Nano ville visa  att hon kunde  hoppa JÄTTELÅNGT upp på balansen och det kunde hon oxå.  De andra kontaktfälten tog hon hur bra som helst. Litet gränsfall är det alltid på A:et, där jag får passa så att hon inte hoppar efter min arm. Så nu för tiden har jag den bakom ryggen, vid just det hindret.Ja, inte så mycket mer att säga om den här tävlingen.


Fajta hade 5 fel på agilityn också på balansen-men på nerfarten. Det var synd för här hade hade hon flera sek. bättre än referenstiden. Slutade på en 12:e plats.


I hoppet ett felfritt lopp, men där räckte inte tiden till. Hon pinnade på bra, men vid några snurrhinder var hon för långsam o det går inte. Även här kom Fajta på 12:e plats.


VI TAR NYA TAG o imorgon är det spårträning som gäller.


Biggan

Av Birgitta Johansson - 11 augusti 2007 10:58

Imorgon ska vi tävla i agility i Eskilstuna, så vi åker snart iväg. Per kommer därifrån, så det blir litet sociala besök oxå.


Igår var jag inne på en blogg jag aldrig tidigare besökt. Där stod det väldigt, väldigt gulligt om Nano. Jag blev faktiskt riktigt rörd o glad, för det är klart jag tycker förståss oxå att hon är just så mysig som tjejen beskrev henne.


Jag bara väntar på sms så jag får reda på hur det går för Bettan o Mona idag. Det verkar som jag får vara nyfiken en stund till.


Kram !


10 min senare:


Bettan o Exo 174.5 p o ett 1:a pris i lydnadsettan.

Mona o Kirra 155 p, tyvärr 0 på läggandet.(Inget att hänga upp sig på) Så nära, men huvudsaken det känns bra o det måste det ha gjort eftersom båda fick 10 i helhetsintryck.

DET är ju jättekul. GRATTIS vad bra ni är!!!!!!!!!!

Av Birgitta Johansson - 10 augusti 2007 17:50

Glömde skriva om att Bettan filmade oss när vi tränade lydnad i Hallsberg.

Har tittat på filmen o HJÄLP- nu tror jag bestämt att det får vara slut med godis till kaffe. Å andra sidan, skrattade jag för mig själv, för jag tyckte alla såg litet rultiga o roliga ut.


Hmmmmmmmmmm hoppas ingen tar illa upp nu. Hundarna var förståss kanonsnygga. O lydnaden såg riktigt trevlig ut för oss allihop o det var väl det jag skulle titta på egentligen.


Sedan tittade jag på Exo´s MH. Jag tycker han är en mycket trevlig hund. Här visade han, att han testmässigt är mycket bra oxå. Man kan säga att avreaktionerna var som att hälla vatten på en gås. Den liknelsen var ny även för mig. Hahahahaha


Håller tummarna i helgen, både för andra o för mig själv.

Hej igen-vi hörs



Av Birgitta Johansson - 9 augusti 2007 22:30

Nu har vi varit o tränat igen. För Fajta blev det ff=gick bra kryp=gick rätt så bra, inkallning= inte bra, metallapportering var inget kul alls idag. Å när saker inte funkar ska man förståss som förare vara glad o pigg ändå. Hur lätt är det, när man bara känner. GRRRRRRRRRRRRRRRRRR. Hur har jag det med mitt tålamod?


Just för jag kände att mitt tålamod inte var så värst, så tränade Nano o jag endast agility.

En tjej som var med hade tagit fram jätteroliga banor.

Jag tyckte faktiskt att saker jag har svårt för-funkade rätt så bra. Kul.


Tänk hur olika hundar kan vara olika dagar. En liten gullig Harryhund, springer hur fort som helst ena dagen o nästa gång jag ser honom sitter han bara o sniffar i backén. Visst är det knepigt med vovvar.


Sist körde vi motivationsbana. Det tyckte både Fajta o Nano var jätteskoj.


Vi lade oxå en plats o med mycket störning, eftersom vi lade precis vid agilitybanan. Det gick lätt som plätten.


Jag tänker anmäla Nano till MT i höst. Egentligen är det ju ingen brådska, men varför vänta? Jag tycker att Nano är tillräckligt mogen, för ett test. Enda skillnade kanske är att hon blir modigare med tiden.


Hej igen-vi hörs.

Av Birgitta Johansson - 8 augusti 2007 22:11

Helen o Deco: Vad synd att korten inte blev bra. Vi ses säkert en annan gång o då får vi plåta ordentligt. Min mailadress är: perbgn@spray.se


Nu har Per kommit hem från tävlingen.

Fajta kom 2:a i både hopp o agilityklassen. Hon nollade i hoppklassen, men blev slagen av Berrys "syster" Lady, för hon hade bättre tid. I agilityklassen hade Fajta 5 fel,men blev 2:a i alla fall. Kul.


Nano-hoppsan-det blev en liten disk i hoppklassen. Ja, Per valde att inte ta tillbaka henne i slalomet utan körde bara vidare, därav diskningen. Det tycker jag var bra.


I agilityklassen kom hon 3:a o hej o hå, där hade hon 10 fel. 5 fel=kontaktfel o en rivning.

Per var så nöjd o glad o tyckte att loppen gått väldigt bra. Så kan man tycka fast resultaten visar nåt annat. Det är verkligen uppiggande med agility.


Måste oxå skriva att Nano fick en så jättesöt, gullig ROSA rosett.


Själv har jag varit barnvakt åt barnbarnet Leo. Den 11/9 ska han  få en bror eller syster. Hur spännande är inte det på en skala??


Hej igen-vi hörs o hör här nu. Imorgon tänker jag träna lydnad igen!!!!!!!!!!

Av Birgitta Johansson - 7 augusti 2007 22:03

Nu har vi=jag, Bettan, Fia o Mona varit i Hallsberg o tränat lydnad. Jag tycker att hundarna är så duktiga. Försöker verkligen så gott de kan i värmen.


Vi körde varandra på litet olika moment o det gick bra. LITET irriterande är det allt att Fajta kryper bra, bara Fia tar hand om momentet. Det känns litet orättvist tycker jag. Jag menar det är ju ändå jag, som tragglar med det hela.


Efter lydnaden körde vi uppletande på apellplanen. Inte så helt enkelt som man kan tro, men alla vovvarna klarade ut det hela o kom in med föremålen.


Så glada o nöjda vi var allihopa.


Ni tror väl inte vi glömde fikat. Nejdå, vi satt mitt i solen o sörplade o svettades. Vad gör man inte för att få litet färg. Ja, den som var mest brun var förståss Mona som suttit på sjön hela dan. DET är också litet "surt sa räven"


Ett litet tips: Titta in på Susanne o Berrys blogg så får ni se en superskön litet kelpiekille o dessutom läsa väldigt roliga berättelser om honom. Han har bl.a mött ett monster i garderoben (som är väldigt likt honom själv)


Kram från en glad Biggan


Imorgon en inofficiell agilitytävling på Byrackarn. Tyvärr kan jag inte vara med, men vet ni vad- Per kör både Fajta o Nano o han verkar INTE ledsen för det.


Hej igen!

Av Birgitta Johansson - 5 augusti 2007 15:35

Kumla BK hade agilitytävling igår för klass 1 hundar o en öppen klass. Det var väldans trevligt o dessutom jättetur med vädret. Jag var tidtagare o trodde jag skulle bli litet brun, när jag fick vara ute i solen hela dagen. Ja, åtminstone sken solen halva dagen. Men är jag nåt brun-NÄÄÄÄÄÄ.


Nano fick tyvärr inte vara med, eftersom hon löper. Konstigt nog verkar det som om hon redan har löpt klart o i så fall löper hon väldigt kort tid. Ja, hur som helst vi var i alla fall inte med för säkerhets skull. Det blir inte så poppis om man stör några hormonstinna hanhundar.


Fajta var med i öppen klass. Tyvärr blev det en disk. Hon gick väldigt bra-piggt o alert- men i en tillbakagång på ett hinder, hoppade hon i stället för att springa på sidan. En liten handlingsmiss-tror jag bestämt.


Idag är barnbarnet här, så idag har det bara blivit cykeltur med vovvarna. De är nöjda i alla fall verkar det som-de ligger här o snusar o sover.


Hej igen

Biggan

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7 8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards