Alla inlägg under december 2008

Av Birgitta Johansson - 15 december 2008 19:34

Mera dräktighetstecken att berätta om. Det är kul det. Vad är det då-ska jag inte skriva ngt vettigt snart.

Jo, igår  såg jag att Nano hade en typiskt dräktighetsflytning. Det är kanske inget man brukar skriva om-men jag har ju lovat att skriva om alla tecken jag märker.


Ni ska oxå få kolla in Nanos tuttar-det är kanske inte heller ngt man direkt bloggar om. Men herregud, jag måste  bara visa dom. De står ju rakt ut o i vanliga fall syns dom knappt. .

Jag är absolut inte partisk-men jag har knappast aldrig sett någon gulligare mage. Visst är hon för söt på magen lilla snuttan.


Apropå bilden i förra inlägget. Nej, den rosa filten är varken min eller Pers-den är ju Nanos gosefilt, som hon brukar ligga på. Så det är inget jag lagt fram för att matcha den röda duken. Hahahahaha.  


Å apropå sova, på övervåningen sover barnbarnet Stella o hennes pyjamas ligger på bordet fick jag se på kortet. Nejdå, hon var inte utan pyjamas-men jag valde en annan till henne.

Av Birgitta Johansson - 13 december 2008 12:17

Jaha, ni har ju redan sett hur trött jag är ibland på fredagkvällar. Här kommer det en bild på resten av gänget i familjen. Inte så stor aktivitet där heller. Här väntar vi på resultatet på idol. Det var tröttsamt verkar det som.


Kolla in Nanos tuttar-jag lovar, dom brukar absolut inte vara så stora. Kanske syns det inte så bra på den här bilden-men litet ändå.


Sen ropar vi grattis till  Kevin som gick o vann igår och det var ju bara så rätt.

Av Birgitta Johansson - 9 december 2008 20:29

..........på mig. Ibland blir det bara FÖR mycket med hunderiet. Ikväll tittade Per o jag på rapport. Där rapporterades om upploppen i Grekland o en film visades när allt bara vara kalabalik. Folk som sprang o skrek, poliser o pistolskott. Det brann i ngt oxå.


En hund var med på filmen o vad ser jag då? Jo, jag ser förståss bara hunden o jag säger till Per. Per, kolla hunden, vilken tuffing, svansen rakt upp i vädret.


Jamen, i det läget är det väl inte hunden man ska titta på.


Irene, Minna & Jenny: Jättetack, för tipset om Back on Track. I första hand försöker vi med vila o laser ett tag. Sedan om hon inte blir bra-testar vi  säkert din idé, men det är nog inte så stor idé att testa för många saker samtidigt, för då vet man ju inte vad det var som hjälpte.

Har du ngn blogg?

Av Birgitta Johansson - 7 december 2008 19:21

och agilityträning utan hund. Det är vad vi fått till i helgen.

I fredags var vi tillsammans med några vänner på filmen "Vi hade i alla fall tur med vädret". Visst skrattade vi hjärtligt några gånger, men inte kunde den  mäta sig med första filmen. Den var ju bara så suuuperkul. Efter filmen åkte vi hem o käkade litet tillsammans.


Lördag-barnvakt o innebandy

Söndag-agilityträning utan hund-ja så kan det blir när man inte håller rätt på vilket datum man har hand om träningen. Utan hund blir det för att jag inte låter Nano träna agility nu o Fajta ska hållas lugn några veckor. Hon är inte riktigt bra, tyvärr, o det är så trist.


Fajta har ju varit ok länge, men nu har hon en diffus hälta igen. Det märks endast några steg o det är efter  hon legat o sovit. Hon ömmar inte i några leder eller muskler och har normal ledrörelse, tycker Per.Därför är det väldigt svårt att veta var problemet är. (Jag har alltid diagnoser klara för mig, men jag tror inte jag ska ta upp det här. Fniss)


Nu har vi bestämt att hon ska hålla sig lugn i några veckor, samtidigt som hon får laserbehandlingar. Blir hon inte bra, får vi börja utreda henne vidare, men det var som veterinären sa-det kan vara allt från tårna o uppåt. Svårt o trist.


Är ni nyfikna på Nano?????

Är hon inte dräktig nu, SKA PER ÄTA UPP EN PÅSE FROLIC, har han lovat. Hur törs han säga så?????????? Jo, för att hennes tjusiga midja börjar försvinna.

Biggan

Av Birgitta Johansson - 4 december 2008 20:11

.....tar sin "dräktighet"?? på allra största allvar. Hon mår bra o äter som en häst-fast det får hon inte för sin elaka matte.


Livsfarligt att skriva att hon är dräktig- finns faktiskt ingen som kan veta det ännu-men jag blir förvånad om hon inte är det. Varför? Därför att hon håller helt klart på att VILA sig i form till valpningen o sen har hon en helt annan matattityd än annars.


Allvarligt talat-hon mår bra, är väldigt sugen på mat och vill gärna sova mycket. Det är som jag säger-hon tar det här på största allvar. Det gör hon alltid när det gäller.


Hon är förändrad o är det nu så att hon mot förmodan inte är dräktig-då kan jag ju alltid sedan skylla på skendräktighet.


Fajta tycker Nano har blivit en tråkmåns-men vi säger till Fajta-vänta bara-snart blir det fart här i stugan.


Ha en bra kväll-o hör här-nu ska jag STÄDA.


//Biggan


Av Birgitta Johansson - 2 december 2008 21:51

...........blev inte så ljuv o definitivt inte bilden heller. Som ni ser blev den suddig o dan. Det är klar Per fattade ju var som var på gång-så det var inte så lätt. Jag hade behövt vara mycket snabbare med kameran.


Så här är det i alla fall. Per kommer hem från resa=nackspärr=hjälp mig= jag drar runt honom i selen. Hahahahahaha-det är ju faktiskt rätt skoj-inte att han har ont-men situationen.


Tror ni han är bra imorgon?


Fler som vill ha hjälp av mig????????????????????

Av Birgitta Johansson - 2 december 2008 18:14

Hej

Flyget gick inte riktigt som väntat. I Amsterdam hann vi flyga 30 min när dom vände tillbaka pga tekniskt fel och byte av plan. Försenade till Arlanda nästan 2 tim. Till Vikatorp 03.30 istället för 01.30


Här kommer bilden på min "skotska mamma", Sarah. Hon var så snäll och serviceinriktad och mån om mig. Accenten var lite knepig eftersom hon var född i Glasgow. Det blev ägg i någon för varje dag med bacon/korv elller som här on toast. Sista dagen klämde jag till med Black pudding också, som syns på bilden. Som blodpudding fast lite grövre i konsistensen.


Sedan en bild på puben som jag också skrev om i ett inlägg, som jag tyckte var så maffig. In så mysig kanske kan man tycka.


När det blir kallare i Skottland (England) drar det mycket ifrån fönsterna. Dom kör med den varianten att lyfta och skjuta upp det, när dom ska öppna. Tätningen och isoleringen på dom fönsterna var "very bad".Det blev ett ordentligt kallras i rummet. Det verkar inte vara viktigt för dom med den energibesparingen.

Såg att började en ny serie på TV när jag var där: "Wallander" av Mankell.

Jag blir nog hemma ett tag nu.

Per

Av Birgitta Johansson - 1 december 2008 11:13

Hej

Glasgow fryser. Det ar frost pa marken. Idag ar det soligt och fint. Aker hem sent em, till Arlanda 22.45 om allt flyter pa. Forra gangen blev det 2 tim forsening. Borde var hema 01.30 Om allt flyter pa.

Min sang ar for kort!!! Halva fotterna sticker utfor. Jag ar ju en kort manniska.


Jag har min skotska mamma (Sarah) har. Hon ar sa papasslig och servar vid frukost. Jag kanner henne sedan forra gangen i augusti. I forrgar jobbade inte hon sa frukosten blev darefter. Jag har forevigat henne idag sa det kommer en bild pa bloggen nar jag kommer hem.

Jag ar nog ganska ensam har som turist. Jag har iaf inte sett nagra typiska turister. Det ar ganska kul att vara inne in den skotska vardagen och mangden. Jag har ju inte pratat ett ord svenska pa fem dagar. Bra traning for engelskan men det ska bli skont att komma hem. Lite trakigt att ligga pa hotell trots Sarah. Man far ju frukosten serverad.

Har springer manga med sina Take-away-kaffemuggar och sandwichar ute pa stan. Det ar mycket sant till lunch.

Jag at pa puben igar kvall. Ingen far roka inne pa pubarna numera. Det har

har ungefar halverat antalet pubgaster en kvall som denna. Skont for mig att slippa roken. Annars ar det jamt folk pa pubarna drickandes ol.

Kusen gick bra aven om jag inte forstod 100% vad som sades. Vi var 13 st mestadels skottar.

Jag blir sentimental och lyriska over landsbygden aven om jag inte har sett sa mycket av den denna gang som jag onskade. Tank om man kunde unna Fajta nagra veckor har!!!

Per




Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards