Alla inlägg under maj 2007

Av Birgitta Johansson - 9 maj 2007 21:30

Jag har med mig Nano på arbetet nästan varje dag. På mitt jobb arbetar ett gäng killar, som inte förstår så mycket om hundar.


Idag när jag var ute från rummet där Nano är, hade några lekt o roat sig med att smälla skyddskuddar (som kommer med en del material) och då menar jag inte de små. De här smäller rätt så bra.


Nano låg  där o sov i godan ro, när de började. Jag måste skriva att det var inte av elakhet utan mer av obetänksamhet, som dom höll på med smällarna. Men nu är jag litet nervös att Nano tagit åt sig. Det är ju så himla lätt att det blir fel med smällar.


Men klarade hon cigaretttändaren som exploderade i munnen på henne, ska hon väl  klara det här. Det visar sig nästa gång hon hör skott.


Ikväll har Fajta, Nano, Per o jag varit en stund uppe vid klubben o tränat agility. Där träffade vi också syrran Kirra-som skötte sig fin-fint på agilitybanan.


Tina:jag har inte fått någon mail från dig. Adressen är

perbgn@spray.se

Av Birgitta Johansson - 8 maj 2007 20:10

Idag ingen träning av något slag. Bara promenader o litet lek o bus.


Ibland måste man ju få till litet andra saker också. Vadå, kanske ni undrar. Ja, som vanligt jobba litet extra mycket. Jag tycker det är skönt att få undan litet av det som stressar mig.


Sen när jag kommer hem måste jag förståss skriva några rader. Att jag skulle bli så intresserad av racervärlden trodde jag inte-men det är verkligen jättekul, dels att skriva litet o dels att kolla runt i världen.


Tina, om du läser det här. Jag är väldigt nyfiken på när du tänker släppa Warma på agilitybanan. Jag har ju sett din handling med din andra kelpie och jag blev väldigt imponerad. Kan du inte skriva litet hur du tycker det går med Warma? Det skulle vara jättekul.


Hej igen-vi hörs.

Av Birgitta Johansson - 7 maj 2007 20:16

Idag fick vi oväntat besök o det var inte från Gevalia utan en irländsk setter, som kom inspringande på vår tomt.


Fajta o Nano ställde sig 2 meter framför vår trapp o vaktade med raggen på ände. När hunden kom närmare sa Nano "du Fajta får ta täten, jag springer upp på trappen bakom dig o hjälper till o skäller".


Fajta agerade dörrvakt, men när settern ändå närmade sig, tyckte matte det var bäst att rycka in, eftersom slagsmål inte är bästa lösningen. Till slut kom hundens ägare o fångade in den.


Slutet gott allting gott.


Efter det tog vi en prommis runt dammen, lekte litet o lät vovvarna bada.

Av Birgitta Johansson - 6 maj 2007 17:59

Det här tror jag knappt inte är sant, men vi lyckades knipa en pinne både i hopp o agility. Nu går det för ruggigt bra.


Jag tyckte inte att agilityloppet kändes jättebra. Jag tog det medvetet litet lugnt(tyckte jag) därför att redan efter andra hindret, ändrade jag mina positioner utifrån hur jag planerade på banvandringen. Jag hann inte göra byten alls som jag hade tänkt mig. Som tur är så är Nano väldigt lyhörd o oerhört snabb att vända o följa mig. Som sagt, jag tyckte jag var saktfärdig, men tiden stannade på 42 sek o max.tiden var satt till 60 sek. Så så saktfärdig var jag ändå inte.  Vi slutade som trea. Så bra, så bra. Vi blev slagna av Inger o Cefeus Elektra, som kammade hem en andraplats.


Hopploppet är jag om möjligt ännu mera nöjd med. Fast där hade jag  väldiga funderingar under banvandringen. Visste inte alls hur jag skulle göra, jag sprang o frågade Per stup i kvarten, så det slutade med att Per bestämt ganska mycket hur jag skulle göra. Bra med en egen coach. 


Själva loppet kändes helbra. Även där slutade vi som 3:a. Marginalerna är inte stora. Jag tror vi var 4 tiondelar efter ettan. Även det här loppet blev vi slagna av  Cefeus Elektra o Inger från Kumla BK. De vann klassen-så det var kul.


Fajta o Per tävlade på lördagen. Agilityloppet diskade de sig tyvärr. Det var tyvärr, för där flöt allting på väldigt bra. Men, men så typiskt, när det inte var många hinder kvar, satte hon upp foten på balanshindret o egentligen skulle hon hoppa ett hinder, som stod precis bredvid balansen. Detvar riktigt synd.


I hoppklassen nollade Fajta loppet, men fick 2 sek. tidsfel. Hon var inte  tillräckligt fartig där och dessutom hade hon några alltför stora svängar o det funkar inte i 3:an. Hon kom 10:a o det är jättebra.


Så det har varit en kulig helg. Kul också att träffa alla bekanta som tävlar.


Litet mera roliga saker:

Tina med Kita kom 3:a som årets agilithynd small.

Nanos kompis Buster diskade sig ett lopp o hade litet fel i det andra, men han ser så charmig ut på plan, så det gör inte så mycket. Så tycker jag, men så tycker förståss inte Susanne.


Så jag slutar med att säga GRATTIS till oss allihop.


Kanske kommer jag igen o skriver på sidan, för nu måste jag in o kolla Fias sida. På helgerna brukar det hända saker bland Vickulashundarna.

Bad

Av Birgitta Johansson - 4 maj 2007 20:11

Tack, Bettan. 


Idag har Fajta o Nano varit med Per o sprungit i Tripphult. Sedan blev det bad för alla-ja, nästan alla, Per vågade sig inte i, men Fajta o Nano simmade runt en stund. Härligt.


Nu ska vi snart äta litet gott o imorgon bitti åker vi till Västerås över helgen på agilitytävling. Hoppas att vi har turen på vår sida, för det måste man ha.


Hej igen.

Av Birgitta Johansson - 3 maj 2007 21:13

Idag har jag varit litet duktig o tränat lydnad med både Fajta o Nano. Håller fortfarande på med krypet med Fajta o om jag vinklar o bara tar några steg framåt, så tycker jag det funkar rätt så bra. Jag får hålla på så ett tag o se om det kan ge resultat.


Tränade hopp med Nano o där ska jag  träna mycket på att sitta kvar, för det tycker hon är svårt. Inte så konstigt kanske, när man tränar agility.

Liter framförgående o apportering blev det också.


Sen förståss litet agility. Idag var Nano en riktig racerhund i slalomet, jag fick springa för att hinna med. Kul, eftersom hon dessutom gjorde  helt rätt.

Fajta var det också mera fart på idag. Håller tummarna att hon piggnat på sig ytterligare till helgen.


Hej igen-vi hörs o ses. 



Av Birgitta Johansson - 2 maj 2007 21:56

Hemma från möte på jobbet kl. 21.00 Sen händer det inte så förskräckligt mycket mera. Per har motionerat o tränat agility med både Fajta o Nano idag. Kul att vi båda är hundintresserade.

Läste på Maria o Kylies sida att Erik o Kurt fått första pris i lydnadsklass 1.

Kul - kul säger släkten här i Vikatorp.


Tror ni jag tagit tag i lydnads o utställningsbiten??? Nej, men imorgon ska jag i alla fall träna litet lydnad.

Godnatt

/

Biggan


Av Birgitta Johansson - 1 maj 2007 20:44

Det tog lång tid innan jag kom till datorn den här gången.


Har ju varit i Tranås o tävlat agility. Hej o hå, vad skoj vi hade.


Nanos  hopplopp lördag=disk. sprang förbi ett hinder o hoppade det på tillbakavägen. Jag stod i vanlig ordning mitt framför hindret-Shame on me.

Nanos agilitylopp lördag=bra,bra, bra. O fel o pinne=Å, vad blir man då? Jo, man blir bara så himla glad. 6:a av 53 startande.

Nanos hopp söndag=fel i slalom o mycket trassel där. Hon blev väldigt störd av några som satt på ena kortändan o hade 2 hundar med sig. Det resulterade också i tidsfel. Vår placering där 23:a av 48 startande. För övrigt är jag helt nöjd med loppet, det var egentligen bara strul vid slalomet.

Nanos agility sönd. 10 fel en 9:e placering av 53 startande. Det var ju en bra placering med tanke på felen. Jag tror att jag är snabbare än Nano, så på ett ställe försökte jag mig på ett framförbyte, vilket resulterade i krock= 5 fel. Sen rev hon näst sista hindret. För övrigt jättebra.


Nano är verkligen hur kul som helst att jobba med. Det gäller både bruksarbete o agility.

Det jag måste tänka på i agilityn är att vara lugn. Blir hon upphetsad tar hon mig gärna i armen o då är det ju genast 5 fel.

Fajtas lopp blev så här:

Hopp-lördag 0:a men med tidsfel 15:e plac. av 54 startande. Det här loppet var inte ens kul, med tanke på vilket tid som blev satt som referenstid. Här tror jag endast 3 st klarade tiden o då talar jag om riktigt, riktig duktiga ekipage.

agility-lördag:5 fel 22.a plats av 46 startande

Hopp-söndag: 0:a -tidsfel 18:e plats av 52 startande.

Agility-söndag: 0:a tidsfel 11-e plats av 45 startande.

Man ska veta att konkurrensen i klass 3 är stenhård. Nu i helgen tävlade Per o Fajta mot flera som är med i landslaget-jag menar, det är inte lätt.

 Men trots det, Fajta kan mycket,mycket bättre. Tyvärr går hon ibland ner sig rejält efter löpet o så har det blivit den här gången. Hon var inte alls i form nu. Jag tror att hennes hormoner svallar åt alla håll ibland. Först löp, sen ur form efter löpet, sen skendräktighet. Inte alls kul. Hon är trogen o gör alltid sitt bästa-men man märker att hon liksom inte orkar. Vi håller tummarna att hon snart är sig själv igen.


Nu till grattis avdelningen:

Grattis syrran Furia som blivit uppflyttad till hkl sph i helgen.

Grattis favvoHelge som också blivit uppflyttad till hkl sph i helgen.

Grattis mamma Ettra som är suverän i sök o klarat uppfl.poäng idag igen.

Grattis Mille-pille-snutten(eller vad han nu heter) som blivit gk hkl sph idag.

Det är nästan farligt att grattla, för rätt som det är har man ju glömt nån.

Sen tror jag att lilla syrran Kylie i fortsättningen måste försöka låta bli att ta ormarna i munnen-fy så otäckt det lät. En sån otur kan ni bara inte ha en gång till.

Kanske är det ett ormrikt år i år. I Tranås gick de ut i högtalarna och sa att det fanns orm i det höga gräset runt planen där vi tävlade.

Hmmmmmmm, där hade både Fajta, Nano, Per o jag varit o sprungit. Vi hade tur vi.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards