Alla inlägg under oktober 2008

Av Birgitta Johansson - 14 oktober 2008 21:36

Dagens aktiviteter blev en skogspromenad för hundarna, vallning för Fajta, och lite träning på agilitydetaljer för båda hundarna. Vi fick lite nyttig skotträning också, när dom sköt vid Järsjö skjutbana. Det gläder Biggan stort.


Själv har jag annars fullt upp, mellan jobb och hundgörat, med att hinna få ordning på vår nya fönster . Det är smygar, foder och fönsterbleck utomhus. Ett hus som inte är nybyggt har inte så många räta vinklar så det blir en hel del sågande.


Biggan bara roar sig. Ikväll var hon på filmen "Rallybrudar".

Per

Av Birgitta Johansson - 12 oktober 2008 10:55

 Det här blev allt litet konstigt. Alldeles nyss skrev jag ett likadant inlägg-men det bara försvann, men ändå står rubriken kvar. Jag fattar ingenting.


Det här fattar jag o det är jättekul. Äntligen har vi bestämt oss och äntligen kommer jag till skott o skriver om det på bloggen o hemsidan.


Vi planerar att ta valpar på Nano. Vi kommer att använda mitt "gamla" kennelnamn, som tidigare aldrig använts. Av olika anledningar blev det så. Därför är det litet extra roligt att det blir använt nu. (Peppar-peppar-förhoppningsvis)


Nano kommer endast att få en valpkull, så det är inga planer på att börja med uppfödning igen. Vi kommer endast att sälja valparna till aktiva hem.

Kelpie är ingen ras, som passar att "bara" vara en familjehund. Den behöver aktiveras o få arbeta.  Vi vill också att  valparna HD-röntgas o MH-testas.


Kul å det att Kerstins o mina hundar finns bakom både på Exo's o på Nano's sida. Det är Biddy o Bi-Bi som dyker upp där. Ja, Bi-Bi var ju Biddy's dotter så det är ju "nästan" samma sak, men ändå inte.


Jag tycker, som de flesta säkert vet, att både Exo o Nano är bra hundar och att deras egenskaper är väl värda att ta vara på.Det tillsammans med att det är många bra hundar bakom både Exo o Nano,  gör det till en mycket spännande kombination.


Nu är det bara att hålla tummarna.

Se mer info på våran hemsida. Länk finns till höger i kanten.


Alldeles strax ska vi snart åka på blindbyteskurs till Camilla . Det är också kul. Blindbyten är allt jättebra, om man hinner-herregud, så kul-hinner- jag???????????????????

Av Birgitta Johansson - 9 oktober 2008 20:19

......tycker jag allt att jag varit idag. =skämt.


Jo, litet redig har jag varit. Hem o hämtade spårpinnar+litet godis till slutet. Ut o lade spår till Nano-hem gjorde äppelkaka- ut i skogen o spårade med Nano ca 700m med 6 pinnar o ett slut.


Såååå nöjd är jag. Det var ett tag sedan vi spårade, men det spelade inte ngn roll. Kanske därför hon tyckte det var extra roligt idag. Tog alla pinnarna o skuttade i racerfart tillbaka till mig med dom. (Hmmm visst blir det tugg då) Sedan iväg i spåret igen. Det gick som på räls alla pinnarna upplockade o slutet hittat.


Sedan tog vi en promenad, Fajta, Nano o jag. Det blev inget spår för Fajta idag, för hon o Per hade varit o vallat på eftermiddagen. Men ändå blir det litet dåligt samvete, eftersom jag vet att hon tycker det är så kul att spåra.


Sista promenaden blev i mörker-fy o fy, vad snabbt det blir mörkt nu.


//Biggan



Av Birgitta Johansson - 4 oktober 2008 20:18

Vi har varit i Töreboda idag, jag och mina "Praliner". Inoff klass.

T.o.m Fajta fick köra två lopp i agilityklassen. Den klassen tycker hon bäst om, tror husse.

Där kom hon 2:a och 6:a. Hon är säker men inte den snabbaste, även om det var skapligt idag.

Nano, min "älsklingspralin", slog syrran med 6 sek (!!!!!) i ena agilityloppet. Nano vann loppet och ytterligare ett hopplopp. I det tredje blev hon diskad och i det fjärde fick hon problem i slalom så jag tog om det två gånger och fick tidsfel 0,11 sek ( egentligen skulle vi vara diskade men domaren dömer) men hamnade ändå på en 7:e plats.

Våran värsta konkurrent, tidsmässigt, var i dag Pär o "Lady". Fajta har inget att hämta  där men Nano kan ge dom en match.

I ett agilitylopp vann vi med 0,04 sek över dom, i ett hopplopp med ca 1 sek. Men du Pär, eftersom det var manuell tidtagning, så kunde du lika gärna ha vunnit, i alla fall i agilityloppet. Idag hade jag tumme med tidtagarna. Det är såå roligt när det går så här bra även om det är inoff.

Sedan att min dåliga hälsena fick ta lite stryk med sex lopp gör inte så mycket. Det gör lite ont ett tag sedan släpper det igen.


På plats kände Susanne O., Tommy E. och jag oss nyttiga när vi sålde 47 bajspåserullar, för klubbens räkning, till hundfolket som var där.


När vi kom hem fick Fajta valla en stund. Hon gör framsteg.Jag börjar bli riktigt nöjd med henne.


Matte har varit tittat på korning idag med kelpies i Örebro. På kvällen slank hon ut på "korningsmiddag" i Örebro med några jämnlikar.


Tack för mig.

Per








Av Birgitta Johansson - 2 oktober 2008 19:58

...........Nej, det blir inget av med det än.

Testade litet på skoj, när Mona o jag var ute o tränade. Hon kommenderade oss.


Tjuv-tjuv-tjuvstarter.

Ta t.ex fjärren-där var det sitt-ligg-sitt-ligg innan jag hann öppna munnen.

Fotgåendet-tramp-tramp-tramp-det är så kul, sa Nano att jag tror jag

exploderar snart.


Nej, det är bara att inse fakta-TRÄNA mera Biggan..............


Jodå, jag tränar allt Fajta också. Ibland tycker jag det går riktigt bra.(förutom krypet) sen nästa gång (som idag) då är det åt andra hållet.


Det gäller väl samma här förstår jag-TRÄNA mera Biggan..................


Men istället för att träna, så tror jag att jag går o kollar på idol.


Hej igen


Biggan





Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards