Direktlänk till inlägg 26 oktober 2008

Husse deppar.

Av Birgitta Johansson - 26 oktober 2008 18:17

Före fem på morgon klev jag upp för att åka med Fajta o Nano till Västerås off . agilitytävling. Det var mörkt och blåsigt.

Fajta ett agilitylopp, Nano agility+hopp.


Egentligen är det inte så mycket att orda om än att säga att det var länge sedan som jag var så besviken efter en tävling som idag. Om någonsin.

Så himla besviken på mig själv att jag inte kan prestera bättre. Det är på fokuseringen och koncentrationen som det faller på. Att göra som man har bestämt sig för på banvandringen.

Som ni förstår så står det 3 DQ i protokollet för mig idag.(Agilityklass 3: 74% diskningar)


I veckan som har gått så har jag tränat extra på kontaktfält, oxer och slalomingångar för att vara lite förberedd. OK, detta gick faktiskt mycket bra men så åker man dit på skitfel. Det känns tungt när man har har försökt lagt manket till.  Pust och stön!

Vid motgångar brukar jag bearbeta mig själv med, att det är meningen att så ska ske. Jag måste tro på det.


Ja,ja det är så det är nu och jag får jobba på mina svagheter denna vecka för att få till det nästa gång i Eskilstuna, Folksams Grand Final, inoff. Då kör jag bara Nano.

P.g.a av att det gick så dåligt idag så stryker vi oss nog till tvådagars-tävlingen i Rättvik i november.

Är det det som var meningen, att vi inte skulle vara där, av någon orsak?


Men det gick bra med det vi tränat på, min hälsena håller bra och hundarna är glada. Slutet positivt.

Per












 
 
Ingen bild

Susanne O

27 oktober 2008 10:21

Deppa inte för några diskningar, herregud här har du en som är van vid disk.Jag har diskat mig i 90% av mina lopp,men ger jag upp NEJ NEJ.Man får aldrig ge upp,rättsom det är så får man ett kanon lopp och då är det kul igen.Det är väl inte kul och gå nolla varje gång,det ska vara lite spänning också.Klart vi ses i Rättvik,eller hur
// Susanne

 
Emma och Harry

Emma och Harry

27 oktober 2008 10:57

Per, du är i gott sällskap! Alla hundägare känner sig nog rätt värdelös med jämna mellanrum, även de bästa! Du är ju superduktig på att handla och föra hund. Man behöver lite motgångar ibland för att sedan kämpa lite extra och sen nå framgång igen!

Så deppa lite, men sen åker du till Rättvik och visar dig själv och alla andra hur himla bra du är!! Hejja Per!

//Emma och Harry

http://herrharry.se

 
Ingen bild

Per

27 oktober 2008 13:08

Vi hade kallt räknat med att gå nollade igenom agility2. Nano är så pass bra och snabb så då hade vi säkert fått sista pinnen och blivit uppflyttade.
Men sista pinnen brukar spöka för många.

Nano är sån talang och så bra att när man inte själv kan prestera tillräckligt så blir man så ledsen och besviken.
Enligt boken ska man acceptera sin misstag och se på dem som något positivt. Först då kan man göra något åt dem och lära av dem.
Se misstag som
-utmaningar som sporrar till större ansträngningar
-händelser som hjälper dig att fokusera mer på dina mål
-tillfällen som motiverar dig att prestera bättre

 
Åsa

Åsa

27 oktober 2008 14:36

Spöka är väl bara förnamnet... Det tog över ett år för mig och Algot att få sista ag.pinnen i tvåan, det sätter sig i skallen och så försöker man köra på säkerhet vilket inte går med den typen av racerhundar.
Det enda är att glömma pinnar och köra på hinder för hinder, det kommer!

http://www.soltorp.com

 
Susanne & Berry

Susanne & Berry

27 oktober 2008 19:33

Måste få skriva några rader eftersom jag är en erfaren agilityfru ;).Hur många gånger har vi inte hört husse säga att Lady får EN chans till eller senast nu i sensommar när han helt skulle lägga av med agility, punkt slut!
Men...tröstens ord...motgång föder framgång...och ett antal träningar,tävlingar och blindbyteskurs så är de på gång igen.
Vi har sett dig agera med Kelpietjejerna och du är lugn och säker och kan din sak. Snart är ni i fas igen och samarbetet är på topp.

http://www.blogtown.se/blog.php?id=appelbring

 
Ingen bild

Per

27 oktober 2008 21:10

Jag brukar inte deppa ihop så här om dåliga lopp, men det var sista chansen för i år och det hade varit så skönt att få det avklarat innan nästa säsong. Det är ju inte Nano det är fel på utan på en själv.
Jo visst,jag är inte ensam om att ha det så här och det är ju en tröst.

 
Maria

Maria

29 oktober 2008 00:17

Kul att prata idag! Sorry om jag inte hade riktigt tid, var tvungen att käka middag så jag skulle hinna sova någon timme till innan jobbet...
Hade bara sovit tre timmar idag, för att hinna valla!

http://www.goskelpie.se

 
Benga

Benga

29 oktober 2008 17:26

Ibland vill det sig bara inte, det är bara att ta nya tag. Se det positivt att det är så oerhört mycket roligare att jobba med en snabb hund än en som man måste jaga på hela tiden. Har ju själv erfarenhet av båda sorter, dessutom diskade jag mig också både loppen och det är ingen mening att deppa för det även om det var årets sista tävling för oss.

http://www.soltorp.com

 
Ingen bild

Per

30 oktober 2008 19:52

Ja, du och alla andra har rätt.Varför deppa.
Nano är ju jätterolig att köra med. Hon är ju den snabba sorten. Jag tycker bara att jag gör så enkla och klantiga fel ibland. I Västerås kändes det lite tungt efteråt men det har sjunkit undan nu och jag ser fram emot Folksamtävlingen med Nano imorgon i Eskilstuna.

 
Ylva

Ylva

31 oktober 2008 19:38

Håller med övriga talare. Det är trist när man gör misstag och inte får till det men du är duktig på att handla din hund och Nano är ju superduktig. Klart ni skall åka till Rättvik. :)

http://hagstedt.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Birgitta Johansson - 16 juli 2009 22:05

Den här bloggen har upphört fr.o.m. 2009-07-09. Numera bloggar vi via vår hemsida www.bumerangs.se  Välkomna att titta in där!...

Av Birgitta Johansson - 8 juli 2009 13:48

Basta´s hyss fortsätter. Det är andra paret som man hittar i bitar. Vi får snart bygga en liten snickeboá åt henne.   Igår, var först jag och Mona med Kirra och vallade på nya får hos en bekant till Mona i Stortorp utanför Örebro. Det var 20-talet go...

Av Birgitta Johansson - 6 juli 2009 19:33

Ibland får man till det, oftast inte. I Åtvidaberg fick jag till det ordentligt med Nano. På 2 dagar körde jag totalt 6 lopp med Fajta o Nano. Inget DQ lopp. Fajta kör jag numera bara agilityklass. Hon placerade sig 7:a o 11:a. Inte dåligt för Fajtag...

Av Birgitta Johansson - 4 juli 2009 09:44

Semestern är här. Åååååååååå, så härligt. Det bästa är ju nu, när man har hela semestern FRAMFÖR sig.   Åå, så håll tummarna i helgen, please!!! Till vad får ni gissa själva.   //Biggan ...

Av Birgitta Johansson - 2 juli 2009 11:37

Det är tänkt att vi ska tapetsera om i vissa delar av huset så småningom. En av familjemedlemmen tycker att vi ska sätta igång nu och har redan börjat att riva ner tapeten. Det är ingen idé att utlysa en tävling vem det kan vara. Frågan är för lätt. ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards