Alla inlägg under juni 2007

SM

Av Birgitta Johansson - 18 juni 2007 16:27

Ja, så var det där med agilitySM.

Mitt mål individuellt, var att komma till finalen på söndagen. Nu ville det sig inte riktigt så. Visst, jag gjorde väl en del tabbar i kvalet men Fajta var en bit ifrån sin forna form. Speciellt det sista loppet som var agilityklassen.

Vi diskade också ut oss i laget.


Det är något som är fel med Fajta och har så varit ett tag. Nu har vi börjat att reda ut det här, så får vi se vad vi får för svar.

Jag blev tröstad av flera med att det var också en prestation att ha kommit så här långt. Det är ju sannt och något som man får tänka på.

Nu är det bara att börja samla pinnar och nollor igen inför nästa år.


Annars var det kul att vara där. Vi bodde på ett fint vandrarhem i Åhus.


Det finns många lopp att titta på via webbtv " tommysport.se ".

Per












SM

Av Birgitta Johansson - 14 juni 2007 11:25

Har förståss inte hunnit med bloggandet den här veckan.


Håll tummarna-nu åker vi till SM.

Av Birgitta Johansson - 10 juni 2007 21:55

Idag har det varit lagDM i brukslydnad. Lotta o Härja hade bästa lydnaden av alla hundar. Så åååå bra gjort.

YIPEEEEEEE o Grattis. Skriver mer imorgon.

Det har också varit DM i agility. Kumla blev 2:a både i agility o bruksen. Kul o attans bra gjort.


Medans Biggan har varit på tävlingsbanorna har jag och Fajta sprungit runt bland en massa får i Uppsalatrakten. Tillsammans med Kennel Hyzz var jag med och vi blev drillade i fårvallning av Ewa Myrbrink. Fajta tycker detta är mer än roligt. Får är bland det bästa som finns!

Det var så varmt på dagarna så vi fick omfördela det planerade schemat lite. Första 4 timmarspasset var vid 05.00 tiden ena dagen och 06.00 andra. Sedan hade vi siesta till 18-19 på kvällen och så tränade vi till 22-23. Mitt mål är att lyckas få ett godkänt lokalprov. Bara jag orkar hålla på och träna så har jag en bra chans.

Per

Av Birgitta Johansson - 9 juni 2007 19:24

Ja, så var debuten i hoppklass 2 avklarad. Hur långt vi kom??? Tre hinder o sen tyckte Nano att tunneln var bra mycket roligare än att hoppa genom däcket=diskning.


Agilityloppet kom vi många hinder innan vi diskade oss. Efter A-hindret ett hopphinder med balans bredvid. Jag visste innan att det skulle bli svårt och jag hade en plan. MEN den planen höll inte, för jag hann inte fram dit jag hade planerat att vara, så Nano TJOHEJ-där stod hon uppe på balansen.


För övrigt är jag nöjd med loppen. I tvåan behöver jag vara ett tag, jag behöver definitivt lära mig mera handling. Jag ska leta på nån typ av tävlingskurs att hoppa på, för nu behöver jag det o Nano skulle bli så lycklig då. Hon VILL INTE vänta på att jag ska placera mig rätt, så länge jag inte gör det, kommer hon att ta hinder som hon själv anser lämpliga. Å det är ju egentligen inte mer än rätt.


I alla fall har Nano fått bada flera gånger idag, o det är så kul tycker hon. Ja, hon tycker inte det är särskilt tråkigt att leta rätt på egna hinder heller, det är väl mest jag som inte tycker det är så lyckat


Hej igen vi hörs.

Av Birgitta Johansson - 8 juni 2007 19:59

Idag har jag varit o grattlat en nyutex. student-det är alltid  kul o alla är så fina. MEN det var varmt,varmt på skolgården. OBS jag klagar inte, konstaterar bara fakta.


Per har åkt iväg för att träna vallning. Så det är väl inte så lyckat att det ska bli riktigt varmt i helgen-men det får väl bli träning tidiga mornar o sena kvällar kanske.


Så här blev resultatet av KM:et.

Linförighet:  8 - 8        växlar pos. sitter snett

Framförg.   :  8 - 6        stretar, avslut

Platslägg     : 0 - 0         DK,dk- lägger sig inte

Ink.            : 8,5 - 8,5    avslut studs

Apport.      : 9 - 8,5       slarv

Hopp          : 8 - 7,5       DK sättande, avslut

Platsligg.    : 0 - 0          avstår


Ja, så här slutade det, så nu får vi träna på. Som sagt, Bettan har ju lagt schema för mig,  Mona o sig själv, när vi ska ut o tävla. Tack igen, Bettan-nu kanske det händer litet på lydnadsfronten för oss också.

Hej igen-vi hörs

KM

Av Birgitta Johansson - 6 juni 2007 19:09

Oj, vilken härlig dag det varit idag. =SOMMAR-SOMMAR.


Idag har vi varit med på KM i brukslydnad. Vi avstod platsen, jag tror nog att hon skulle ha legat -men jag blev osäker, när hon reste sig på träningen i Kopparberg, så för säkerhets skull ska vi träna mer, innan vi lägger helt tävlingsmässigt.


Jag körde som träning, så det blev litet dk här o där. Vi nollade läggande under gång, på ngt vis missförstod Nano mig så jag fick lägga på ett dk, men hade förflyttad mig för långt, därav nollan.

Annars litet slarv o litet skutt här o där, men jag är nöjd. 129 poäng skrapade vi ihop. Nano var pigg o glad o det räcker långt för mig.


Syrran Kirra var med på lydnadsKM o hon var jätteduktig. Hade det varit tävling hade hon fått ett första pris o det är ju jättebra att få  på sin första tävling. GRATTIS-GRATTIS-GRATTIS.


Vi fortsätter med grattlandet o hurrar för Lotta o Härja som VANN KM i lydnad. Det är bara SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ   kul.


Exo var också med o tävlade lydnadsKM. Det såg jättetrevligt ut-men med litet tokerier här o där. Så som det kan bli med unga busiga vovvar.


Nu har Mona,jag o Bettan en tävlingsplan till hösten o det får vi allt tacka Bettan för.


På eftermiddagen har Per o jag klyvit ved. Oj, så varmt o skönt det var.


Hej igen/vi hörs.

Av Birgitta Johansson - 3 juni 2007 15:08

Behöver inte säga mer idag än:


VILKET SUPEREKIPAGE ni är ETTRA o FIA.

Går ju inte att säga så många superlativer, så ni kommer till er rätt.

Kram

Biggan


Idag har Mona, Bettan, Lotta o jag varit vid klubben o tränat lydnad. Det är så roligt med kelpies, när de visar sig så här, de var så duktiga allihop idag. Alla mattarna åkte hem glada o nöjda.


Nöjd var Nano tills hon kom hem. Fajta gjorde nåt(jag såg inte vad) o då vågade sig Nano på att svara-FAST hon vet att det är så dumt-så dumt.


En mycket underdånig vovve gick sen i i huset. Tur att allt snabbt är överstökat, så att alla är glada igen o att det inte blir några skador.


Fajta är bra på det viset, för hon blir snabbt glad igen o då springer hon fram till Nano o visar att "du vi är kompisar igen".


Per har varit o vallat ikväll igen. Hämtningsträning blev det idag. Hon är duktig lilla Fajta. Per har köpt en fårvissla, som han börjat träna med. Han övar på att få den att låta o så ska den ju låta lika från gång till gång också.

Alla som provat en sån-vet att - lätt är det inte i början.


Sov gott.



Av Birgitta Johansson - 2 juni 2007 21:24

Det går rykten om mamma Ettra-får väl säga grattis, men vad det innebär får Fia själv berätta om. Kan det vara skh den här gången???


Härligt väder. Är det sommaren som kommit? Vi har varit barnvakt idag-jätteskoj. Har också varit jätteduktig o tvättat mycket-mycket.


Per har var varit duktig med vallträningen. Så vi är rätt nöjda idag-hoppas Nano o Fajta är det också.


Hej igen-vi hörs

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards