Alla inlägg under februari 2008

Av Birgitta Johansson - 13 februari 2008 19:11

Jag hade förmånen idag att kunna ta en längre solskenspromenad i skogen med mina "Praliner". Jag måste få upp kondisen på Fajta.

Man bara njöt och sög i sig friheten till denna sköna stund. Härligt att se sina "änglar" springa och hoppa omkring lösa som dom ville i skogen! Det är nog så dom vill ha det själva också.


Idag har vi anmält både Nano och Fajta till Motala och Lindesbergs inoff. agility. Fajta kör inte alla lopp, men det är dags att hon få känna på agilityn igen. Det är inte så mycket på agilityfronten i mars, så man få passa på att träna på inoff. tävlingar.


Ta hand om varandra ordentligt imorgon! Hundarn är också våra Käraste!

Per


Av Birgitta Johansson - 10 februari 2008 16:02

Igår var en skrytens dag.  Vi var på årsmöte på klubben o där fick jag mottaga vandringspriset för årets agilityhund. Det är kul, förståss.


Sen blev jag utnämnd till årets Rookie=Årets Agility Nybörjare-Hur kul som helst. Jag hade verkligen inte en aning.


Många superlativer blev det-en del litet väl häftiga. Vad sägs om den här meningen-"Både årets Rookie och hunden har visat fartresurser..............

Hmmmm, jag vet inte jag. Fartresurser-jag???


Här kommer några bilder på priserna. Det syns litet dåligt-men vandringspriset förra året var Per o Fajtas.



Nu till dagens bravader. Vi är nyss hemkomna från Fagersta.

Per o Nano startade som nr. 1 i agilityklass 2. De gjorde ett jättebra lopp. Tyvärr var det för många som hade bättre tider, därför blev det ingen pinne idag. 4/10-dels sekunder för litet. Inget att gräma sig för-huvudsaken är att det känns bra. Ska lägga in filmen på loppet senare på hemsidan.


Snyggt jobbat Per!


Sen var det dags för mig o Nano. Ja, jag kan inte säga annat än att jag är  besviken på mig själv.


Drygt halva loppet gick väldigt bra-sen ett hopphinder o sen säcken- Jag är så säker på att Nano ska ta säcken, så för ett ögonblick är jag ouppmärksam - vad händer = Jo, Nano drar in i slalomet. Bye-bye-med oss. Efter det krockade vi o hej o hå - NEJ, det här loppet var inte kul. Jag måste bara bli bättre.


Efter loppet pratade jag med Camilla o hon såg det jag inte sett-att från hopphindret var en rak linje till slalomet. Med andra ord var det inte alls konstigt att Nano drog på det. Det är sånt jag måste lära mig att se. Det är verkligen jättesvårt.


Hej igen

Biggan

Av Birgitta Johansson - 9 februari 2008 13:06

fyller 6 år idag. Vart har den tiden tagit vägen?


Härliga,speciella, gosiga, tillgivna, glada, ärliga, MEN även vaktiga, tuffa, modiga, lilla Fajta, som har visat att hon oxå i verkligen försvarar sin matte, allt vad hon kan, om hon anser att det behövs.


En tuff dam, med ordentligt med skinn på näsan, alltså. Sån är hon i korta drag, Fajta.


Hoppsan, ej att förglömma-kolla in hennes alldeles egna, speciella, söta, vackra svans. Det är sant. Vi tycker att den är jättesöt.


Tack o lov, att vi behöll dig, Fajta. Du har lärt oss mycket.


Puss till alla syskon idag på stora högtidsdagen. Fnissa, Fuska(Terra) Furia, Festaoch Fäkta. Vilken kull!!!!!

Av Birgitta Johansson - 5 februari 2008 18:03

...av "Farbror Blå".

På väg hem från Kumla, kommer till korsningen vid pizzeria Semurg och ska svänga till Hallsberg. Inga bilar i någon riktning så långt ögat kan nå. Så jag svänger ut och kör hemåt. Plötsligt ser jag en vilt blinkande mörk bil i backspegeln, med blåljus på taket.Jag svänger in på en parkeringsplats och kliver ut, för att möta 2 st poliser i en civilbil. Det är bäst att kliva ut, för skulle dom komma till bilen, skulle det bli ett attans skällande på Fajta o Nano, som satt i sina burar.

Jag får veta att jag inte hade saktat in nog mycket vid stopptecknet i korsningen. Eftersom jag inte har varit ordningssam får jag en ordningsbot i handen........ á  2.500:-!! Jag försökte att hålla god min.

Hela eftermiddagen har jag formulerat ett försvarstal som jag skulle ha försökt slingra mig med,om jag hade haft det klart för mig vid händelsen. Fast jag vet att det inte skulle ha bitit på dom.

2.500 kr! Hade inte ett gult kort med villkorlig dom räckt, med tanke på den rådande trafiksituationen?  Just nu svider det och gör ont. Det är väl det som är meningen. Stor brottsling som jag är.


Efter jobbet hann jag med att springa av kelpisarna i Samsalaskogen.

Där är det kuperad terräng och jag ömsom springer(tills jag tröttnar, för hundarna gör det inte lika snabbt), ömsom går. Allt för att dom ska få upp flåset lite mer.

På lunchen blev det också en skogsrunda, fast på ett annat ställe.


Biggan är och fixar håret (till årsmötet?). När hon kommer hem ska hon få smaka på andra bullar. Det är ju Fettisdagen. Men idag har jag bakat dom själv. Inte har jag råd att köpa färdiga på konditoriet, efter mötet med Farbror Blå!

Man behöver få skriva av sig ibland.

Per


Hhhhhhmmmmmmmmmmmmmmm, husse!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Grattis syrran Terra o Exo som fått små babysar i lördags.

Ska bli SÅ spännande att följa den kombinationen.


//Biggan




Av Birgitta Johansson - 3 februari 2008 18:21

Idag har vi också försökt att vara lite flitiga med hundarna.

Fajta och Nano har fått en skogspromenad vilket dom gillar skarpt.

Fajta är så pigg men man blir ändå lite så att man håller igen. Det är bara 3½ vecka sedan operationen. Jag vet inte hur stor risken är för att det ska uppstå en skada nu men det skulle vara väldigt olyckligt om det hände något. Hon har inte fått träna något ännu utan mest varit på lösa promenader.

Nano fick köra ett agilitypass idag. Jag är mycket nöjd med henne idag också.

Per


Av Birgitta Johansson - 2 februari 2008 21:14

Hej

Vad gör man med hundarna en sån här halvruggig dag?

Jo, Biggan la ett spår åt Nano och Kirra. Det rapporteras att det gick fint. Hon hade stora problem med en vinkel men... hon löste det!


Jag tog sedan med dom på en promenad i Samsalaskogen. Dom tyckte det var jättekul att vara utomhus.

Väl hemma körde jag min, nästan, dagliga kontaktträning med Nano i trädgården och vidare skicka fraaamåååt över några hopphinder. Detta gör hon med beröm godkänt!! Jag tror på det lilla och ofta.


Har äntligen börjat med att tillverka en sterobänk. Den har stått på önskelistan länge nu. Men nu är det på gång!

Imorgon blir jag en lycklig man. Då får jag köra Nano på agilityn då matte är "Nanny".

Per

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards