Alla inlägg den 28 mars 2009

Av Birgitta Johansson - 28 mars 2009 13:24

Igår var vi till Stockholm och lämnade den sista valpen,Bosse, till Nina.

Hennes barn och mamma var också med. Dom gav ett mycket sympatiskt och trevligt intryck.

Det var halvträligt väder dit, helträligt väder hem. Men det gick vägen.


Vi mötte dom i terminalen. Där var det proppfullt med folk som skulle med färjan till Tallin.När dom väl hade gått på, så tog vi in Bosse. Han uppträdde fördömligt, hälsade artigt och glatt på sin nya familj. Gjorde sin behov där inne och kollade sedan in dom få som var kvar.


Bosse var den sorgligaste att lämna bort. Dels för att han är som han är och dels för att man kanske inte kommer att får träffa honom mer, eftersom dom bor så långt borta. Men det känns som han får det bra i Åbo. Det är han värd.

Det blev en lång resa och dag för honom. Först resan till Stockholm och sedan 10 tim med båt och därefter någon timme med bil.


Så nu har vi nått slutmålet med tre hundar. Inatt flyttade Basta upp till oss i sovrummet med Fajta o Nano. Ja, hon fick sova i sängen. Det blev lugnast så. Det har varit en rolig erfarenhet att ha fått tagit hand om en kull.


När jag skulle rasta Basta på morgonen så upptäckte jag STORA hundliknande spår utanför huset. 10x 9 cm. Hund eller varg?

En rovdjurshandläggare kom och tittade på spillningen. Han kunde enkelt avgöra att det hade lufsat runt en lös hund här inatt. Typ stor schäfer,stövare eller jämthund. Spårgången stämde inte  och spillningen luktade inte varg; den stinker skarpt.

Men det kunde ju ha varit en varg. Spännande var det iaf innan vi fick besked.


Bosse får en hundkompis som heter Eppu och är en vinthund, en katt och -hästkompis. Dessutom 60 talet grisar att leka och ha roligt med.


När vi vände oss o gick från färjan, så såg vi hur Bosse stod vänd mot mormor o såg så glad ut, viftande på svansen. Det kändes väldigt bra.


Lycka till Nina, Dick o barnen med  Bosse!

Per


PS Lördag=BF=Bigganfritt. Vad gör man då? I mitt fall fixade jag en Indisk kycklingcurry m ris och en fla.., ett glas vin framför TV:n. Tillsammans med mina tre kvarvarande tjejer.

Kl 20-21.30 släckte jag all belysning (det var bara det som gällde om Black Earth). Tv:n fick vara på.

Sedan började jag köra  "korvleken"  med Basta. Efter bara några gånger visste hon precis vad hon skulle göra. Hon fortsatte och leta till slutet. Fantastiskt!

DS













Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards